Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Λουλούδια ...


 Αφού περπάτησε για πολλές ώρες ανάμεσα από σωρούς άμμου, βράχους και χιόνια, ανακάλυψε επιτέλους ένα δρόμο. Κι όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν στους ανθρώπους. -  Καλημέρα, είπε.
 Ήταν ένας κήπος γεμάτος ανθισμένα τριαντάφυλλα. - Καλημέρα, είπαν τα τριαντάφυλλα. Ο μικρός πρίγκιπας τα κοίταξε. Όλα έμοιαζαν με το δικό του λουλούδι.
 - Τι είσαστε εσείς ; τα ρώτησε κατάπληκτος.
- Είμαστε τριαντάφυλλα, είπαν. - Α! έκανε ο μικρός πρίγκιπας. Κι ένιωσε πολύ δυστυχισμένος. Το λουλούδι του είχε πει ότι ήταν το μοναδικό σ' όλον τον κόσμο από το είδος του. Και να τώρα που βρίσκονταν μπροστά του πέντε χιλιάδες, όλα τα ίδια, μέσα σ' ένα μόνο κήπο! «Πολύ θα στενοχωρηθεί, σκέφτηκε, αν τα έβλεπε όλα αυτά... θα το πιάνε φοβερός βήχας και θα 'κανε σαν να 'ταν να πεθάνει για να γλιτώσει από τη γελοιοποίηση. Κι εγώ να 'μαι αναγκασμένος να κάνω πως τάχα το περιποιούμαι γιατί, αν δεν το κάνω, για να με ταπεινώσει κι εμένα, θ' άφηνε τον εαυτό της να πεθάνει στ' αλήθεια...» Ύστερα, σκέφτηκε πάλι:
«Πίστευα πως ήμουν πλούσιος επειδή είχα ένα μοναδικό σ' όλο τον κόσμο λουλούδι, ενώ δεν είχα παρά ένα συνηθισμένο τριαντάφυλλο. Αυτό και τα τρία μου ηφαίστεια που μου φτάνουν μέχρι τα γόνατα και που από αυτά το ένα, ίσως, είναι σβησμένο για πάντα, το δίχως άλλο δεν με κάνουν μεγάλο πρίγκιπα... Και, ξαπλωμένος πάνω στο χορτάρι, έκλαψε».
Όμως ……κάποια στιγμή ανακάλυψε ότι : 

Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλο σου, που κάνει το τριαντάφυλλο σου τόσο σημαντικό. 
ο μικρός πρίγκηπας φρόντισε το μονάκριβο του λουλούδι με τον ίδιο τρόπο που φροντίζουν τα λουλούδια οι άνθρωποι από την αρχαιότητα έως σήμερα...τα φυτεύουν, τα ποτίζουν, τα συλλέγουν και τα χρησιμοποιούν για τις πολλές  τους ιδιότητες ...
έτσι  συνέλεγαν τον κρόκο   οι κροκοσυλλέκτες στην Μινωική  Κρήτη

 στην Κοζάνη 
και την αχιλλέα  για να τη χρησιμοποιούν στη μάχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου